top of page

Geaccrediteerde podcasts

 

 

Podcasts luisteren is toenemend populair. Inmiddels luistert 50% van de Nederlanders wel eens een podcast. De ervaringen met medisch onderwijs zijn ook goed. We spraken o.a. met de redactie van the Lancet en the British Medical Journal (BMJ) die al jarenlang succesvol podcasts maken voor allerlei medisch specialismen. Conclusie? In podcasts kan meer context en nuance gegeven worden aan nieuwe wetenschappelijke inzichten ten opzichte van enkel op schrift. Bovendien kunnen er gelijk best practice tips gedeeld en bediscussïeerd worden voor de praktijk die men in het wetenschappelijke artikel niet kwijt kan. Podcasting wordt daarmee gezien als een waardevolle aanvulling op medische vakliteratuur.

 

Op de fiets, in de auto of tijdens het sporten: nascholing is nog nooit zó laagdrempelig geweest. Wat ruim een jaar begon als een idee van twee artsen is inmiddels werkelijkheid: geaccrediteerde podcasts! 

 

Uniek in Nederland is onze medische podcastsapp: Medicast. Maar liefst 70.000 zorgprofessionals hebben al een account! Met één app en je MedischeScholing onderwijsaccount volg je jouw favoriete scholingsaanbieder en luister je naar inspirerende medische podcasts toegespitst op jouw vakgebied. Vul vervolgens de toetsvragen in én ontvang geautomatiseerd je accreditatiepunt. Voor sommige beroepsgroepen draaien de geaccrediteerde podcasts al op volle toeren, bij anderen zie je de eerste PILOT-series. Hierbij zijn we benieuwd naar jouw mening in de digitale evaluatie na iedere podcastaflevering zodat we zowel het systeem alsook het format voor jouw professie kunnen verbeteren.

bottom of page