top of page
Podcast studio Medicast Utrecht.jpg
Ontwerp zonder titel_edited.jpg

Communicatie- en productiemedewerker

medisch onderwijs

0.8-1.0 FTE

=

MedischeScholing.nl transformeert het medisch onderwijs. 

Wil jij daar ook deel van uitmaken?

Alle zorgprofessionals, alle nascholingen, één zoekplatform. Dat is MedischeScholing.nl, een uniek initiatief van twee bevlogen artsen met een passie voor medisch onderwijs. Via onze website zoeken, boeken, streamen en beluisteren inmiddels ruim 65.000 zorgverleners geaccrediteerd onderwijs dat aansluit bij hun persoonlijke leerdoelen en competenties. Al het geaccrediteerde onderwijs op één onafhankelijk platform waarop scholingsaanbieders en zorgprofessionals elkaar vinden. In februari 2022 hebben wij de podcast-app Medicast gelanceerd, met inmiddels meer dan 180 medische podcastkanalen en ruim 8000 afleveringen voor uiteenlopende beroepsgroepen. Binnenkort faciliteren we via de app ook geaccrediteerde podcasts. Hiermee is Medicast uniek in Nederland. Welkom bij de ‘Spotify voor de zorg’!

Wie zijn wij

MedischeScholing.nl is een jong, dynamisch en snelgroeiend bedrijf. We zijn innovatief, creatief, ambitieus en werken hard. Dit alles met één belangrijk doel: impact hebben op de kwaliteit van de zorg. Om dit te kunnen bereiken zijn we open minded, flexibel en teamspelers. We maken ons hard voor het innoveren en verbeteren van het medisch onderwijs in Nederland en doen dit door o.a. zelf software te ontwikkelen dat dit ondersteunt. Vervolgens werken we samen met tientallen opdrachtgevers die zowel onze software, bereik (marketing) alsook webinar- en podcaststudio’s gebruiken: ‘one stop shop’. MedischeScholing.nl werkt met een klein en ambitieus team dat bruist van energie. Er zijn korte lijnen en directe open communicatie naar elkaar toe. De sfeer is laagdrempelig en er is veel ruimte om te leren en te ontwikkelen; fouten maken we om er samen beter van te worden.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een gedreven communicatie- en productiemedewerker die onze dienstverlening van MedischeScholing en Medicast naar een hoger niveau kan tillen. Jij herkent jezelf als we praten over ‘de spin in het web’ en ‘getting things done’. In deze rol als communicatie- en productiemedewerker zul je jouw commerciële drive inzetten om de dienstverlening van Medicast te versterken. Je bent flexibel en kunt goed omgaan met een werkomgeving die constant verandert en meegroeit

 

Je herkent jezelf als een creatieve doener met een start-up mentaliteit. Een teamspeler die vooruit wil en die tevens goed zelfstandig kan werken. Met Medicast bieden we een uniek innovatief product, waardoor we veel processen voor de eerste keer uitvoeren. Dit betekent dat we elke dag leren en jouw leergierigheid de basis is voor verdere groei. Communicatie op hoog niveau, stressbestendigheid en klantgerichtheid zijn daarbij essentieel. Doordat we met verschillende typen scholingsaanbieders werken (overheid, beroepsverenigingen, commerciële scholingsaanbieders) weet je je in verschillende kringen aan te passen.

 

Je komt in een team te werken met zorgprofessionals die een hart hebben voor onderwijs. Voor deze baan letten we daarom bij sollicitanten op affiniteit met de zorg, een afgeronde MBO-opleiding én ervaring op het gebied van management en onderwijs. Een reeds bestaand netwerk binnen het zorglandschap heeft de voorkeur.

Wat ga je doen?

Je baan bestaat voornamelijk uit twee rollen: communicatie en productie. 

 

Voor het communicatieve stuk gaan we je vragen om nieuwsbrieven te maken voor allerlei medische beroepsgroepen. In deze nieuwsbrieven worden voor de specifieke beroepsgroep  relevante en interessante cursussen of podcasts uitgelicht. Als redacteur stel je de nieuwsbrief deels samen en schakel je tijdens dit proces met de collega’s van de sales en de scholingsaanbieder (klant) over het advertentie-ontwerp van de uitgelichte cursus. Het managen en versturen van de nieuwsbrieven wordt jouw verantwoordelijkheid. Je bent daarbij klantgericht waarbij je naast professionele communicatie ook laagdrempelige service erg belangrijk vindt.

 

Het tweede onderdeel van je baan bestaat uit productie van medisch onderwijs voor allerlei opdrachtgevers, in de vorm van o.a. (live) webinars en podcasts. We werken voor klanten zoals het RIVM, meerdere beroepsverenigingen en commerciële scholingsaanbieders. MedischeScholing.nl heeft 3 typen studio’s in beheer: webcaststudio, podcast studio en greenscreen. Als productiemedewerker zullen we je actief betrekken bij de organisatie van webinars en podcasts en fungeer je als de ‘spin in het web’. Er is veel ruimte om te leren zodat je uiteindelijk ook zelfstandig producties gaat begeleiden. Een onderdeel hiervan is dat we je bijvoorbeeld een externe opleiding aanbieden om podcast producties te leren begeleiden.

 

We hebben een divers takenpakket opgesomd om je een indruk te geven van de functie:

  • Productiemanagement van bestaande podcasts met verschillende medische scholingsaanbieders, waaronder onze eigen podcast ‘Tuchtcolleges’.

  • Een (externe) opleiding om goed podcast producties te kunnen faciliteren.

  • Productiemanagement van webinars.

  • Marketing van medisch onderwijs via nieuwsbrieven (meerdere per maand, specifiek per beroepsgroep), voor zowel MedischeScholing als Medicast.

  • Marketing via sociale media (o.a. LinkedIn).

  • Managen van een groep studenten die jou ondersteunen bij redactie van de nieuwsbrief.

  • Proactief originele ideeën aandragen of hierover meedenken om de kwaliteit en impact van de Medicast-app te verbeteren

  • Als communicatie- en productiemedewerker zul je veel communiceren, zowel schriftelijk, telefonisch als op locatie, met content creators, audiovisuele technici en klanten. 

  • We betrekken jou bij iedere stap die we met MedischeScholing en Medicast zetten om te bouwen aan verdere groei van het platform. 

Wat bieden wij?

Een goed startsalaris (€ 2500-4000,- bruto per maand), afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden in functie en salaris. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder aandacht voor work-time control. Het betreft een tijdelijke aanstelling (0,8-1,0 FTE) voor 6 maanden of één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd. Maar veel belangrijker: een hecht team van enthousiaste collega’s en een prettige, laagdrempelige werksfeer waarin je veel kunt leren. De werkplek is flexibel (thuis, in een studio of op kantoor) met de voorkeur dat je de sfeer komt versterken op ons kantoor in Utrecht.

Lijkt het je wat?

Mail of bel Richard Supheert (r.supheert@medischescholing.nl, 06 48504031) of scan de QR-code om te solliciteren.

bottom of page